Memòria Rural de Terrassa
Durant l’any 2009, i en col·laboració amb el Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, es va desenvolupar el projecte de Memòria Rural de Terrassa. Aquest treball va consistir amb la gravació de diverses entrevistes a persones relacionades amb l’activitat agrària del nostre municipi per deixar constància de la seva experiència i del seu testimoni. Les persones seleccionades varen ser:
- Josep Aumatell i Vila (Lleteria Aumatell)
- Miquel Banach i Asó (Can Figueres i Can Canya)
- Antonio Casas i Canes (Can Barba)
- Benet Carbonell i Marcel (Can Carbonell)
- Emilio Cornellà i Sallés
- Joan Fontanellas i Arnau (Can Costa)
- Josep Gras i Parcerises (Can Jofresa)
- Maria Perera i Boix (Can Bogunyà)
- Josep Playà i Morera (Can Morera)
- Antonio Torrades i Casas
L’acte de presentació del Projecte es va celebrar el dia 13 d’octubre de 2009 a l’Arxiu Històric Comarcal i va ser presidit per l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro i pel regidor de cultura, Amadeu Aguado.
Projecte de Memòria Rural de Terrassa (2ª Fase)
Durant l’any 2012, seguint la mateixa línia de recerca i per tal d’ampliar el recull de testimonis, s’ha realitzat la segona fase del projecte amb les següents entrevistes:
- Josep Comasòlivas Borrell (Can Gorina de Matadepera)
- Núria i Josep Grau Devant (Els Bellots)
- Margarida Ibáñez Colomer (Can Colomer)
- Antoni Santamaria Tusell (Can Tusell)
- Serafina Torras Cortés (Can Candi)
En tots els casos les entrevistes s’han gravat en vídeo i estan dipositades a l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa així com la seva transcripció integra i una fitxa biogràfica de cadascun dels protagonistes.
L’acte de presentació del Projecte es va celebrar el dia 16 d’octubre a la seu de la Fundació Terrassenca Sant Galderic i va ser presidit pel regidor de cultura, Amadeu Aguado que va fer entrega d’un record a cada un dels entrevistats i va agrair el seu testimoni i el fet de deixar constància de la seva experiència en la transformació del món agrari local.